Ha dohányos vagyok akkor kirekesztenek?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Ha dohányos vagyok akkor kirekesztenek?

HozzászólásSzerző: mb3rgyulolo » 2005.06.22. 23:51

válasz Zsoltu hozzászólására:

Na neee, ezt ne. Mindig felkavarodik a gyomrom, ha demagóg baromságot olvasok.
Tudod a dohányzó emberek minden dobozzal kb 2-300 forintnyi adót is fizetnek, amibõl szvsz bõõõven kijön az esetleges kezelés. Még lehet, h a tiédet is õk fogják fizetni...
mb3rgyulolo

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.06.19. 01:47

válasz taky hozzászólására:

Tedd tönkre magad, de ne az én pénzembõl!
Tudod, mikor majd esetleg végsõ stádiumban fetrengsz egy klinikán, igen sokba kerül majd a te kis önpusztítõ hobbyd nekünk adófizetõknek, jó sok nemdohányzó és nem önpusztítónak...

Talán épp a te gyerekedért, unokádért nem fog odaérni a mentõ idõben, mert nem jut benzinre vagy téli gumira (ezek tények), miközben téged, önpusztítót súlyos pénzekért ápolgatnak, mûtenek, sugároznak, morfinoznak majd, mert az orvos dolga ugye az, hogy a végsõkig megpróbáljon kezelni, miközben jól tudja hogy teljesen értelmetlen, heteid vannak hátra...
Na így pusztítgasd magad, jó lelkiismerettel, sok sikert hozzá.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.06.19. 01:41

válasz dasette hozzászólására:

Kijelenthetjük, hogy a dohányzás a légúti, érrendszeri, stb. káros hatások mellett a jelek szerint a szellemi képességet is csökkenti egyeseknél...
Zsoltu

HozzászólásSzerző: dasette » 2005.06.17. 23:23

Tisztelt Taky,
roppant érdekesnek találtam diszkrét eszmefuttatását, már szolidaritásból is az Ön fórumát folytatom, miután a "Leszokni de hogyan?-hoz hozzá találtam szólni szolidan, de az adminisztráció részérõl hiányos és inkompetens reakciót észleltem felvetett gondolataimra. Önt úgy látom még erre sem méltatták, hiszen a valódi gondokat az ismeri aki benne él, az okos kívülálló "mama kedvence" akinek halvány lila fogalma sincs a másik oldal problémáiról(valós gondokról), az elõadja az igazságosztó arkangyal(kéretlen min. 50%-ban) szerepét és határoz emberi sorsok felett gondolkodás nélkül. Végül is erre apellálunk(feltételezem): elõbb átgondolni a mûködõképes megoldási lehetõségeket, aztán szólni! Nem hátrány - helyismeret híján könnyebb eltévedni - a látszat sem csorbul. Felvetettem néhány ok,- és megoldáskeresõ témát - nos, a valóságba hatolók gondosan el lettek kerülve, okos ötletek láttak napvilágot:kevés büntetés a mai cigarettaár > a négyszerese lenne reális? - Mit lehet ekkora briliáns ötletre lépni? Pl. beíratkozni magasan kvalifikált iskolarendszerünk alapszintû történelmi(kiscsoportos) szakágára, ahol kimerítõbb információkhoz jut a békés halandó többek között a kb. 100 évvel ezelõtt dicsõséges eredményeket produkálo "prohibicionizmus" világrengetõ ötletérõl. Tessék valamit fokozottan tiltani - ráébred a mafia a résre és minden jóra fordul. Ügyes fiúk, gratulálunk, csak így tovább! Hasonló hangnemet üthettem meg, hogy rögtön kardot rántott a figyelõ, valószínûleg túlbabráltam a pozitíve diszkriminatív oldalát az ügynek. A téma hosszú - ha megmarad a lehetõség(mindenre gondolni kell) még jelentkezem. Köszönöm a türelmet!
dasette

HozzászólásSzerző: sinyakan » 2005.05.08. 20:06

A dohányzás tiltása bizonyos helyeken,csak egyik része lehet a leszoktatásnak.Már az iskolában el kellene kezdeni a sokkal hatékonyabb felvilágositást a dohányzás egészség rombolo hatásárol.Nagyon komoly reklám hadjáratot-mely nem csak idény jellegû-kellene folytatni a cigarettázás ellen.Megitélésem szerint az államnak is megtérülne hosszabb távon ez az offenziva.
sinyakan

HozzászólásSzerző: taky » 2005.05.07. 23:44

Tisztelt dohányzó és nem dohányzó!Bízom benne,hogy ezzel a "vita indító"-val talán több dohányzó és nem dohányzóval tudok véleményt cserélni a cigizésrõl amely sokak szerint maga a méreg. Természetesen igazuk van hiszen a cigarettában több ezer rákkeltõ anyagot találhatunk. De számomra problémát okoz azoknak a rendelkezéseknek az elfogadása amelyet ugymond a NEM DOHÁNYZOK védelmében hoztak. Hangsúlyoznom kell, vannak gyermekeim és tiszteletben tartom a passzív dohányzással kapcsolatos intelmeket. De engedje meg nekem a demokratikus világ, hogy bizonyos közösen kidolgozott szabályok mellett hagy tegyem tönkre magam úgy ahogy én akarom,hiszen ha ma kitiltanak egy étterembõl az utcára(úgy,hogy nem kérdeztek meg!) csak azért mert dohányzom holnap akár....?!Nem akarom,hogy bárki is azt higgye rólam hogy valamiyen szélsõséges nézeteket valló s...fej vagyok csak sajnos a történelem már számtalan példát szolgáltatott.Sajnos EU egészségügyi feje is csak abban gondolkodik,hogy hogyan lehet tiltani és tiltani /Íro.,Málta,stb./de soha nem beszélnek arról,hogy az utolsó pár évben adohányosok száma a világban folyamatosan növekszik olyan mértékben ahogy egyes országokban nyit gazdasági olló gazdag és szegény között.Nem beszélnek arról ,hogy a fekete piac részesedése a kereskedelembõl megsokasodott /és a csempész cigit valaki elszívja!/.A "legális dohányosok" száma persze csökken papíron de a csempész cigivel senki sem számol ami komoly tétel.De a bevezetõ kérdéshez szeretnék hû maradni.Tehát ha dohányzom akkor mi a követkzõ lépés valamilyen jelet kell varrnom a ruhámra,vagy este 9 után nem mehetek az utcára....
Várom szíves véleményeteket, hozzá szólásotokat.A téma nagyon bõséges és egyben bizarr.kettõ évig kerestem a megoldást és megtaláltam.De kellene egy jó ügyvéd aki mer és tud küzdeni.
Üdvözlettel taky
taky

Ha dohányos vagyok akkor kirekesztenek?

HozzászólásSzerző: admin » 2005.02.27. 17:43

Témaindító bejegyzés.
admin
Adminisztrátor

Előző

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról