Szerző: dasette » 2005.06.17. 23:23
Tisztelt Taky,
roppant érdekesnek találtam diszkrét eszmefuttatását, már szolidaritásból is az Ön fórumát folytatom, miután a "Leszokni de hogyan?-hoz hozzá találtam szólni szolidan, de az adminisztráció részérõl hiányos és inkompetens reakciót észleltem felvetett gondolataimra. Önt úgy látom még erre sem méltatták, hiszen a valódi gondokat az ismeri aki benne él, az okos kívülálló "mama kedvence" akinek halvány lila fogalma sincs a másik oldal problémáiról(valós gondokról), az elõadja az igazságosztó arkangyal(kéretlen min. 50%-ban) szerepét és határoz emberi sorsok felett gondolkodás nélkül. Végül is erre apellálunk(feltételezem): elõbb átgondolni a mûködõképes megoldási lehetõségeket, aztán szólni! Nem hátrány - helyismeret híján könnyebb eltévedni - a látszat sem csorbul. Felvetettem néhány ok,- és megoldáskeresõ témát - nos, a valóságba hatolók gondosan el lettek kerülve, okos ötletek láttak napvilágot:kevés büntetés a mai cigarettaár > a négyszerese lenne reális? - Mit lehet ekkora briliáns ötletre lépni? Pl. beíratkozni magasan kvalifikált iskolarendszerünk alapszintû történelmi(kiscsoportos) szakágára, ahol kimerítõbb információkhoz jut a békés halandó többek között a kb. 100 évvel ezelõtt dicsõséges eredményeket produkálo "prohibicionizmus" világrengetõ ötletérõl. Tessék valamit fokozottan tiltani - ráébred a mafia a résre és minden jóra fordul. Ügyes fiúk, gratulálunk, csak így tovább! Hasonló hangnemet üthettem meg, hogy rögtön kardot rántott a figyelõ, valószínûleg túlbabráltam a pozitíve diszkriminatív oldalát az ügynek. A téma hosszú - ha megmarad a lehetõség(mindenre gondolni kell) még jelentkezem. Köszönöm a türelmet!