Szerzői jogok, adatvédelem

A Dohányzás.hu honlap bármely oldalának megtekintésével az alábbiakat automatikusan elfogadja a Látogató:
 • A Dohányzás.hu honlapon található tartalom Csipai Norbert (Tulajdonos) tulajdonát képezik. A tulajdonos fenntart minden, az itt található tartalom bárminemű másolására, terjesztésére vonatkozó jogot.
 • A Tulajdonos írásos hozzájárolása nélkül tilos a honlap tartalmának egészben vagy részletekben (szöveg, táblázat, grafika, fotó) újraközlése vagy értékesítése.
 • A honlap megtekintése díjmentes, saját használatra egyes részei számítógépre lementhetők, vagy kinyomtathatók, de ez nem jogosít fel újra kiadásra, terjesztésre, kereskedelmi forgalomba hozatalra. A letöltés mértéke nem veszélyeztetheti a weboldal működését, amennyiben ilyen tapasztalható, az adott IP cím felé minden adatforgalom lezárható.
 • A Dohányzás.hu oldal minden eleme szerzői jogvédelem alatt áll, a honlapról információkat átvenni, rájuk hivatkozni csakis akkor lehet, ha az eredeti információ nem kerül módosításra, és a honlapra (aloldalra, hírre, táblázatra stb.) egyértelmű hivatkozás jelenik meg névvel (Dohányzás.hu) és internet linkkel.
 • A Tulajdonos igyekszik a pontos, szakmailag helyes tartalom szolgáltatására, de az esetlegesen előforduló hibákból elírásokból eredő károkért felelősséget nem vállal. A bejelentett hibákat a Tulajdonos igyekszik az elvárható legrövidebb időn belül megvizsgálni és szükség esetén javítani.
 • A Tulajdonos a Fórum rovatban megjelenő, a látogatók által megfogalmazott hozzászólásokkal nem vállal nézetazonosságot, illetve nem vállal felelősséget azokért.
 • A Tulajdonos nem ellenőrzi rendszeresen a hozzászólásokat, de természetsen a bejelentett problémás hozzászólásokat (személyiségi vagy szerzői jogokat sértő, obszcén, uszító, rágalmazó, becsületsértő, kegyeletsértő, rémhírterjesztő stb.) kivizsgálja, és szükség esetén részben vagy egészében eltávolítja azokat, szükség esetén a hozzászóló ellen saját hatáskörben szankcionál.

Felelősség elhárítása, Fórum

A Dohányzás.hu honlap üzemeltetése során igyekszünk a lehető legpontosabb információkat szolgáltatni, amennyire ez lehetséges. Az információk esetleges félreértéséből, helytelen következtetések levonásából eredő esetleges károkért a Tulajdonos nem vállalja a felelősséget.

A Fórum menüpont alatti szolgáltatás oldalain megjelenő szövegek, információk alapvetően az olvasóktól származnak, és jóváhagyás nélkül jelenhetnek meg. A Dohányzás.hu honlap ezzel a szolgáltatással az információ és az eszmecsere szabad áramlásának ad teret, viszont az ott megjelenő információkkal nem feltétlenül ért egyet. A honlap üzemeltetése során a Tulajdonos igyekszik a Fórumban esetlegesen megjelenő jogot, törvényt sértő hozzászólásokat részlegesen vagy teljes terjedelmükben törölni, amennyiben az alábbi esetek fennállnak:

 • rágalmazás
 • becsületsértés
 • kegyeletsértés
 • közösség elleni izgatás (nemzeti, faji, etnikai, vallási vagy egyéb csoportok ellen)
 • nemzeti jelkép megsértése
 • rémhírterjesztés
 • közveszéllyel fenyegetés
 • személyi vagy szerzői jogok, jó hírnév megsértése
 • Részletesen: 1986. évi II. törvény a sajtóról

Tilos ezen kívül direkt kereskedelmi reklámot, vagy arra sugalló információt megjelentetni.
A fenti elvekkel ütköző hozzászólásokat a Tulajdonos saját észlelés, vagy bejelentés után a lehető legrövidebb időn belül megvizsgálja, és szükség esetén részben vagy teljes egészében törli. Kirívó vagy megismétlődő esetben az érintett felhasználó(k) kitiltása is alkalmazható a Fórum rendjének fenntartása érdekében.

A Tulajdonos védi megfelelő technikai megoldásokkal a honlap regisztrált felhasználóinak a honlapon megjelenő személyes adatait (nicknév, e-mail cím), de az ilyen mások által is megtekinthető adatok esetleges rosszindulatú felhasználásáért nem vállalja a felelősséget.

Adatvédelem

A Dohányzás.hu honlap tevékenysége során minden rendelkezésére álló eszközzel védi látogatói és ügyfelei személyiségi jogait, betartja a Polgári Törvénykönyvben és a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben rögzített előírásokat. A honlap megtekintéséhez nem szükséges személyes adatok megadása, de egyes szolgáltatások igénybevételéhez szükségesek lehetnek olyan információk is, amelyek személyiségi jogokat érintenek. Ennek oka inkább statisztikai jellegű, míg egyes esetekben a felhasználók egyértelmű azonosítására szolgálnak. A Dohányzás.hu a birtokába került személyes adatokat csak és kizárólag a látogató által azok megadásakor ismert célra használja, harmadik személy részére vagy más célra külön hozzájárulás nélkül nem adja tovább és nem teszi hozzáférhetővé, azokat biztonságos módon tárolja.

Honlapunk felkeresése során a személyi adatok mellett egyéb technikai adatok is rögzítésre kerülnek, amelyek kizárólag a felhasználók informatikai eszközeire vonatkoznak: a bejelentkezők IP címe, böngészőjének típusa, egyes cookie információk, milyen webcímről érkezik. Ezeket a személyesnek tekinthető (de nem személyi-) adatokat kizárólag statisztikai célokra használjuk fel, és tároljuk. További felhasználásuk csak abban az esetben lehetséges, ha az illetékes hatóságok erre külön utasítást adnak, és eljárásukat megfelelően igazolják.

A Tulajdonos fenntartja a jogot a regisztrált felhasználóink részére körlevél küldésére, és abban esetenként hirdetés megjelenítésére.

Honlapunk használata során olyan, a helyes működést biztosító szabványos elemek (scriptek, cookie-k és kiegészítők /plugin-ok/) kerülhetnek felhasználóink számítógépeire, amelyek felhasználóink internetes eszközeiben (számítógépében, operációs rendszerében és egyéb alkalmazásaiban) semmiféle károsodást nem okoznak, így minden erre vonatkozó megkeresés elhárításra kerül.

Szerzői jogok védelme, Hírek menü

A Dohányzás.hu weboldal neve, logója, arculata Csipai Norbert tulajdona, minden jog fenntartva a tulajdonos által.

A Hírek menü alatt belistázott, más weboldalakon megjelenő cikkek címe és leadje a hivatkozott forrás tulajdona, arra pontos hivatkozással (internetes URL) és a forrás nevének megjelenítésével hivatkozik a Dohányzás.hu. Amennyiben ezen listázással kapcsolatosan kifogás merül fel, kérjük ezt haladéktalanul jelezni a Kapcsolat oldalon a Dohányzás.hu üzemeltetője felé!

„Nemdohányzó honlap” logó
Helyezze el Ön is a „Nemdohányzó honlap” logót a honlapján, és ezzel hívja fel a figyelmet a dohányfüstmentes élet fontosságára!
Leszokás kalkulátor
Számolja ki, mekkora összeget spórolt meg azzal, hogy leszokása óta nem költ cigarettára! Emellett megtudhatja, mennyi méreganyagot vitt volna be a szervezetébe, ha továbbra is szívná a mérgező füstöt...
Időjárás
© Copyright © Dohányzás.hu   |   Minden jog fenntartva!
addresses-registration .