Leszokni, de hogyan?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: mammus » 2005.03.30. 19:23

Bocs:) az elõzõ hozzászólás nagyon nehezen akart összejönni, de úgy tûnik, hogy végül kétszer sikeredett elküldeni.
mammus

HozzászólásSzerző: mammus » 2005.03.30. 19:22

Sziasztok:) Én kb. 35 évig dohányoztam, és elég sokáig beszéltem rá magam, hogy hagyjam abba a dohányzást. Én 2003. november 12-én mentem el az Antidohány Bt-hez, és azóta nem gyújtottam rá. Eleinte nagyon oda kellett figyelni, hogy véletlenül se legyen a szokott helyeken cigi, mert biztos hogy rágyújtottam volna, már csak megszokásból is. A kezelés után a nikotin nem nagyon hiányzott, inkább csak a mozdulatok. Nekem szerencsém volt,a fiam három héttel elõttem volt ugyanezen a kezelésen és ha õ kibírta, nekem is ki kellett bírni, egy szülõ mégsem mutathat rossz példát:) Azóta sem dohányzik egyikünk sem. Nekem ez a kezelés nagyon sokat segített, enélkül sokkal nehezebben tudtam volna leszokni a dohányzásról.
mammus

HozzászólásSzerző: mammus » 2005.03.30. 19:18

Sziasztok:) Én kb. 35 évig dohányoztam, és elég sokáig beszéltem rá magam, hogy hagyjam abba a dohányzást. Én 2003. november 12-én mentem el az Antidohány Bt-hez, és azóta nem gyújtottam rá. Eleinte nagyon oda kellett figyelni, hogy véletlenül se legyen a szokott helyeken cigi, mert biztos hogy rágyújtottam volna, már csak megszokásból is. A kezelés után a nikotin nem nagyon hiányzott, inkább csak a mozdulatok. Nekem szerencsém volt,a fiam három héttel elõttem volt ugyanezen a kezelésen és ha õ kibírta, nekem is ki kellett bírni, egy szülõ mégsem mutathat rossz példát:) Azóta sem dohányzik egyikünk sem. Nekem ez a kezelés nagyon sokat segített, enélkül sokkal nehezebben tudtam volna leszokni a dohányzásról.
mammus

HozzászólásSzerző: cicavirag » 2005.03.30. 17:57

válasz LacZa hozzászólására:

Ismerõs:-)) Én pénteken kaptam levelet, hogy saját érdekemben 8 napon belül menjek vissza és hétfõn mentem, hát a hétvégén végrendelkezte meg minden... és nekem is lábon kihordott tüdõgyuszi, nálam nem kérdezte meg a dokinõ a dohányzást, viszont azt mondta, ebben a korban (30) azért még nem kellene a rák miatt aggódnom.
Nem akkor hagytam abba, hanem mostanában:
One month, two weeks, three days, 15 hours, 46 minutes and 1 second. 913 cigarettes not smoked, saving 26 937,60 Ft. Life saved: 3 days, 4 hours, 5 minutes.
Remélem, kitartok.
Nem használtam semmit (rezonancia, tapasz, rágó vagy bármi) influenzás voltam és nem kívántam. 3 nap alatt a nikotin 90 %-a kiürül, nem zikailag hiányzik tehát utána. Most is idõnként. És ez szerintem még sokáig így lesz.
cicavirag

HozzászólásSzerző: LacZa » 2005.03.30. 11:10

Sziasztok!
Nekem az orvos segített. Egy sima tüdõszûrés alkalmával behívott a fõorvos, hogy valami van a tüdõmmel. Nem tudta megmondani mi az, de adott gyógyszert, hogy majd egy hónap múlva menjek vissza.
Azt az egy hónapot nem kívánom senkinek.
Aztán kiderült, valószínûleg egy tüdõgyulladást hordtam ki lábon. Mikor elváltunk, megkérdezte dohányzom-e. Mondtam igen, erre elmosolyodott és csak annyit mondott:
- Akkor találkozunk még!
Akkor megfogadtam, hogy azértse. És letettem.
LacZa

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.03.30. 00:33

válasz kata!! hozzászólására:

Nyilván senki sem a reklámok miatt szokott rá, ezt nem is mondta senki. A reklámok ott károsak, hogy eltompítják a dohányos fejében azt a gondolatot, hogy a dohányzás mennyire is káros. Szépen lecsillapítják benne a félelmet, és már nem akar annyira leszokni, már felülkerekedett az évek alatt kialakult kemény függõség, és szívja tovább.

Tulajdonképpen ha megnézzük, a dohányzás milyen sok hatással (negatív) van a szervezetre, akkor kissebb csoda, ha valaki 20-30 év dohányzás után még nem haldoklik! És akkor jönnek a "nagyapám gyerekkora óta szívja, és 96 évesen elütötte egy autó, abba halt meg!" típusú nagyon okos érvelések.
Mázlija volt. Senki se játsszon mázlira, mert nem fog neki bejönni.

Ma este a TV-ben volt szó az egyre keményedõ tilalmakról, többek között a kocsmákban bagózásról. Egy fazon (melós és a homeless között félúton egy lepukkant fickó) szívja a decket a kricsmóban, és kérdik, mit szól hozzá...
Válasz: "ha rombolni akarom magam, hagyjanak, senkinek semmi köze hozzá!"

Hát öreg frontharcos, igenis rohadtul van közöm nekem is a te bagózásodhoz, így ismeretlenül is! Marha nagyot tévedsz! Szétbombázod a tested, aztán majd a piszok drága mûtéteket, gyógyszereket, kórházi kezelést szerinted ki fogja kifizetni?! Nem is te, hanem én, meg a sok-sok dolgozó, keresõ adófizetõ. Ezeket a súlyos, sokszázezres kezeléseket csengetjük be az államkasszába, mert te meg a többi bagós úgy tartjátok, hogy ez nektek jár, ez nektek alanyi jogotok, hogy elfüstöljétek az életeteteket, és emellett egy rakás pénzt is, aminek ebben a csóró országban száz meg száz hasznosabb helye lenne...
Tessék csak megnézni ezen a honlapon is, mennyibe kerül az államnak a dohányzás miatt lebetegedett emberek kezelése, a betegségük miatt kiesõ bevétel kiesés. Az a pénz, ami a dohányipartól és a dohánytermékekre kivetett extra adókból visszajön, az TÖREDÉKE az elúszó pénznek.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: kata!! » 2005.03.26. 17:41

Sziasztok!
Sajnos én is dohányzom. Szeretnék leszokni, de fogalmam sincs, hogy hogyan fogjak hozzá. Az utóbbi idõben ezt már sokszor megpróbáltam, de sikertelenül. A legfõbb problémát a környezetem okozza. Rengeteg barátom dohányzik és így elég nehéz a leszokás. Van vki akinek sikerült? Ha igen HOGYAN?
kata!!

Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: admin » 2005.02.27. 17:43

Témaindító bejegyzés.
admin
Adminisztrátor

Előző

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról