válasz chop hozzászólására:
A perverz pedofil sem tolerálja ha egyik napról a másikra sittre vágják és nem hódolhat a szenvedélyének. Ki toleráljon? Továbbra is a nemdohányzó az egészsége rovására? Ma az folyik, hogy minden nap meggátolnak abban, hogy elfogadható levegõt szívjak. Népligeti aluljáró, Ferenciek terei aluljáró. Itt nincs autó és mégis büdös füstös levegõ van. Ma a dohányosoknak hol kell tolerálniuk?
Tehát szerintem ez nem a tolerancia kérdéskörébe tartozik.
A dohányzó ember nem tudja illetve nem akarja betartatni a nemdohányzók érdekében hozott szabályokat. Ezért nem tartatják be a vonaton és az éttermekben a szabályokat. Mivel akinek jogosultsága lenne betartatni õket az nem szól rá a nemdohányzó helyen dohányzókra és nem alakítat ki megfelelõen elkülönített dohányzóhelyeket. Ezért tartottam fontosnak a "tiszta" felügyelõ hatóságot. (Pl Egy narkós rendõrnek igen kényes lenne a dilert letartóztatnia.) Az elsõ lépésnek azért kell a közterületeknek lennie illetve a tömegközlekedési eszközöknek és állomásoknak, mert ezeket a nemdohányzók is kényszerüen veszik igénybe azonban étterembe, kocsmába elmenni nem szükségszerû.
Az állam finanszírozza az egészségügyi kiadásokat is. Az egészségbiztosításoknál a dohányzás díjtétel emelõ tevékenység.Én nem vagyok szakértõje a témának, de nap mint nap nekem kell kényszerûen "tolerálnom". Ezzel kapcsolatban nagyon jó és olvasmányos anyag található az alábbi linken.
http://health21.hungary.globalink.org/koal_menu_elemei/passziv_anyag.pdf
A kapitalizmusban sem lehet büntetlenül (de nálunk lehet) önpusztitásra buzdítani az embereket. De sajnos a dohányzás sem csak önpusztitó hanem másra is veszélyes. 700 Ft/ szabálysértés nem kevés egy kicsit? A sorozatos szabálysértésért emberek elöbb utóbb börtönben kötnek ki. A sorozatos tiltott dohányreklám miatt nem.
Ha tiltott valami, akkor az utcán nem fogják gyakorolni.(megfelelõ hatóság esetén.) Az engem nem zavar ha maguk közt csinálják, de más egészségét ne károsítsa senki azért mert valaki szenvedély beteg ne én legyek a jogfosztott...