Én így szoktam rá...

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Én így szoktam rá...

HozzászólásSzerző: goosebump » 2010.10.19. 11:38

én kb 13 lehettem, nem is emlékszem pontosan. a szüleim világ életükben dohányoztak, anyu akkor is, amikor terhes volt velem (napi kb 4 szálat). nemrég megtaláltam az általános iskolás naplómat, abba még azt írtam, hogy az iskolában megmutatták, hogy milyen egy dohányos tüdõ, és én aztán biztosan nem fogok sosem rágyújtani.
aztán gimiben (6 osztályos) a barátnõkkel kipróbáltuk, aztán eljártunk hétvégén mulatni, stb stb...
most próbálom letenni, nem elõször.
goosebump

HozzászólásSzerző: ori » 2010.09.22. 22:12

orika meg imponálni akart az építõtáborban egy helyes fiúnak...persze semmi nem lett belõle...az utolsó estén rá sem nézett....a fiúka el...a cigi meg megmaradt....
ori

HozzászólásSzerző: sensore » 2010.09.22. 11:31

Nekem gimiben kezdõdött, ott szívtam el nagyon ritkán egy szálat, aztán ahogy egyre több volt a buli már ott is. Ezután volt egy kis leállás(3év) mert az akkori barátnõm ezt nem nagyon díjazta. Aztán miután szakítottunk kicsit magam alá kerültem és onnantól napi 1 doboz...vagy kétnaponta és most már 1 napja nem gyújtottam rá, leszokóban vagyok.
sensore

HozzászólásSzerző: Goldszter » 2010.09.15. 12:33

nekem pedig egyik uliról a másikra a fõsuli alatt egyszerûen csak kialakult, néha egy-egy azóta napi egy doboz, de biztos tudjátok hogy mirõl beszélek :S:S már csak le kéne tenni, de túl motiváltnak illetve túl erõsnek nem tartom magam :S
Goldszter

HozzászólásSzerző: pudge » 2010.09.15. 10:57

Én 11 éves voltam és haverom idõsebb volt, már nagyban pöfékelt. Én meg felnéztem rá, hogy hú de menõ, de szerintem tudjátok. Kimentem vele ebet sétáltatni, majd a közeli almásban, szívtam el az elsõ cigimet. Haza érve egy tubus fokrémet nyomtam a számba nehogy kiderüljön a turpisság. Aztán szépen lassan egyre profibb lettem és onnantól nem volt visszaút :P
pudge

HozzászólásSzerző: Kutatás01 » 2009.04.03. 15:23

Tisztelt Fórumozók!

Keresek olyan 25-40 év közötti felsõfokú iskolai végzettséggel rendelkezõ hölgyeket és urakat , akik jelenleg közepesen erõs vagy erõs dohányosok, de motiváltak a leszokás tekintetében.

Egy fókuszcsoportot szervezek, április 6. és 7. 18 órára Budapestre és keresek olyanokat, akik szívesen részt vennének rajta. Természetesen nem ingyen kérem mindezt.

Ha szeretnének részt venni a kutatásban, kérem hívjanak a 30/5875225 tel. számon vagy küldjenek sms-t!

Köszönettel: P-né Zsuzsa
kutatási moderátor
Kutatás01

HozzászólásSzerző: ancsos » 2009.03.26. 23:52

Nekem a 120 kilós párom azt hajtogatta, amikor 15 éves voltam, hogy dagadt vagyok, miközben csak nem hasonlítottam az általa idealizált modellekre, mivel eleve 2-szer olyan széles a csípõm...én legalább majd tudok szülni, hehe.
Szóval hallván, hogy elveszi az étvágyat, elkezdtem szívni...és rajtamaradtam 13 évig :(most próbálok szabadulni, bár most is attól félek, hogy elhízom.
ancsos

HozzászólásSzerző: Moncsi » 2009.01.22. 22:34

Halihóóóóó!
Kifogytak a sztorik?
A szüleim nem dohányoztak, sõt apám nagy ellensége volt a dohányosoknak. Ez azért is érdekes, mert az õ és anyukám szülei is dohányoztak.
Szóval engem az érdekelt, nagyon-nagyon, hogy hogy lehet azt a füstöt úgy letüdõzni, hogy az ember lyánya nem fullad meg tõle?!
Sikerült megtanulnom, gyakoroltam 18 évig, hogy el ne felejtsem, és most 17 napja letettem. Szerintem még nem szoktam le, csak mostanában nem dohányzom. :)
Moncsi

HozzászólásSzerző: CILLI » 2007.11.12. 00:51

Ok, engem talán nem küldtök el a fenébe, hiszen látjátok itt szenvedek már egy ideje, mostani eredményem:

No fumo desde hace 4 días, 7 horas y 35 minutos. En este tiempo he dejado de fumar 107,92 cigarrillos y me he ahorrado 11,60 Euros

Fordítás: nem dohányzom 4 napja , 7 órája, és 35 perce. Ezen idõ alatt nem szívtam el 107,92 cigarettát és megspóroltam 11,60 Eurót.

Szóval nekem is ajánlgatták ezt az ecigit, sõt én is láttam még jóval azelõtt, hogy elkezdtem volna a leszokós progimat és isten bizony nem vagyok ecigi ügynök, de nem akkora baromság az.... Tényleg nem a nikotin okozza a rákot, hanem a kátrány. A baj csak az, hgy a nikotin is okoz bajt, speciel nem rákot, hanem érszûkületet, emésztési problémákat, szív és érrendszeri problémákat. Rákot kevsébé. És hát azért ugye mégsem mindegy, hogy tüdõrákan halunk meg, vagy CSAK levágják a lábunkat. Az utóbbi pl. sokkal kellemesebb lehet nem?

Na jó, remélem mindenkinek van humora, aki erre járt és ezt elolvasta, viszont komolyra fordítva a szót a nagyobb baj tényleg a kátránnyal van. ezzel együtt le kell szokni és én sem óhajtok semmiféle ecigikkel kisérletezni, fõleg mert nálam pont a tüdõmben lévõ erekkel van a nagy baj....
CILLI

HozzászólásSzerző: optiplex » 2007.11.11. 00:59

válasz Ancsa hozzászólására:

Sok pénzt akar keresni emberi butaságból :)
optiplex

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról