Szerző: Zotyi » 2006.10.19. 15:46
válasz misunderstood hozzászólására:
Szerintem van! Olvasd el az alábbiakat:A gyerekek dohányzásáról a következöt említeném meg. Sajnos igaz, hogy sok esetben a szülö is felelös azért, hogy a gyereke rászokik a dohányzásra. Az én unokatestvérem esete a következö: 13 éves kora óta cigizik, mindkét szülei dohányosak. Sajna a muterja terhesen is szívta a cigarettát. Ha jól tudom koraszülött volt, de rendbe jött. Szóval náluk otthon a család nem volt tekintettel másra, bent is cigiznek a lakásban nyugodtan. Tehát az unokatesóm kiskora óta szívja a nikotint, ha akarja, ha nem! Valószínü a szülök mintaképe alapján kezdett el dohányozni 13 éves kora óta rendszeresen. Egyébként engemet is ö tanított meg, de én már elmúltam 16 akkor. Szóval ö ma 28 éves és még dohányzik. Ha megkérdik töle, nem akar -e leszokni, azt válaszolja, hogy füstben fejlödött ki, füstben is fog meghalni! Nos azt akarom ezzel bizonyítani, hogy sok fiatal, nem is tud védekezni ez ellen. Mikor még meg sem született nem mondhatta az anyjának, hogy bocs ne cigizzél, mert én itt a hasadban fuldoklok a füsttöl. Késöbb pedig a szülöktöl való minta úgy hatott rá, hogy ö is dohányos lett. Azt szokta mondani, hogy az ö szervezetében már úgy be van ágyazódva a nikotin, hogy ö nem tudna leszokni soha.Az ö vérében már az anyja hasában benne volt a nikotin. Nem is próbálta még, de nem is akarja egyenlöre. Na ehhez, mit szólsz?