Én így szoktam rá...

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Én így szoktam rá...

HozzászólásSzerző: Cav004 » 2007.04.16. 22:14

válasz cichano hozzászólására:

Lehet, hogy van ebben a genetikai dologban is valami, de szerintem ez annyira elenyészõ a társadalmi elvárások és szokásokhoz képest, hogy gyakorlatilag lényegtelen. Mert hiába van valakinek kódolva a függõség, ha nem tudna valahova tartozni a függõségével, akkor elnyomná azt.
Cav004

HozzászólásSzerző: cichano » 2007.04.16. 15:36

Én emlékszem az elsõ cigimre. Titokban szívtam, hogy ha rosszul leszek ne lássa meg senki. De nem lettem. Gondoltam megy ez... Így végre nem lógok majd ki a többiek közül. Mert én akkor is nagyon akartam tartozni valahova. Sajnos, de tény hogy csak azért kezdtem el, mert az volt a menõ.
Ez az elmúlt 10 év alatt sem változott, és ezért a dohányosok a felelõsek. Azoka akik azt mutatják, hogy a cigi jó bármire is. És mi tudjuk, hogy nem. De függünk tõle! Ezt kéne terjeszteni, nem a Pall Mall reklámokat, hogy egy jó bulihoz a cigi is hozzá tartozik!

A hajlamról én is hallottam. De az genetika, nem a terhesség alatti dohányzástól alakul ki. Maga a szenvedélybetegség örökölhetõ, de az leheta szülõnél a cigi, a gyereknél az alkaholo vagy más is. Én így hallottam.
cichano

HozzászólásSzerző: Szece » 2007.04.02. 11:55

válasz Zotyi hozzászólására:

Szerintem ez marhaság.
Senkinek nem épül úgy be a szervezetébe a nikotin, hogy a fizikai függõség ne szûnjön meg 2-3 hét alatt. Ezzel a szöveggel csak saját magát ámítja az unokatesód, mindenki leszerelve, megnyugtatva, nem én tehetek róla, tessék engem békén hagyni, és kérem a cigarettámat! Mennyivel könnyebb, mint leszokni...
Szece

HozzászólásSzerző: Zotyi » 2006.10.20. 14:27

válasz NoCigi hozzászólására:

A szoci vége felé még minket iskolából vittek el gyakorlatra egy dohánygyárba. Dicsérték nagyon, hogy milyen jól lehet keresni. Emlékszem pld. ahol a dohányleveleket szárították, hogy ott max. 5 évet lehet dolgozni, mert a tüdöd utána kikészül egész életre. Amúgy nagyon kellemes illata volt a dohánynak, majdnem úgy alakult, hogy oda kerültem dolgozni!
Zotyi

HozzászólásSzerző: Zotyi » 2006.10.19. 15:46

válasz misunderstood hozzászólására:

Szerintem van! Olvasd el az alábbiakat:A gyerekek dohányzásáról a következöt említeném meg. Sajnos igaz, hogy sok esetben a szülö is felelös azért, hogy a gyereke rászokik a dohányzásra. Az én unokatestvérem esete a következö: 13 éves kora óta cigizik, mindkét szülei dohányosak. Sajna a muterja terhesen is szívta a cigarettát. Ha jól tudom koraszülött volt, de rendbe jött. Szóval náluk otthon a család nem volt tekintettel másra, bent is cigiznek a lakásban nyugodtan. Tehát az unokatesóm kiskora óta szívja a nikotint, ha akarja, ha nem! Valószínü a szülök mintaképe alapján kezdett el dohányozni 13 éves kora óta rendszeresen. Egyébként engemet is ö tanított meg, de én már elmúltam 16 akkor. Szóval ö ma 28 éves és még dohányzik. Ha megkérdik töle, nem akar -e leszokni, azt válaszolja, hogy füstben fejlödött ki, füstben is fog meghalni! Nos azt akarom ezzel bizonyítani, hogy sok fiatal, nem is tud védekezni ez ellen. Mikor még meg sem született nem mondhatta az anyjának, hogy bocs ne cigizzél, mert én itt a hasadban fuldoklok a füsttöl. Késöbb pedig a szülöktöl való minta úgy hatott rá, hogy ö is dohányos lett. Azt szokta mondani, hogy az ö szervezetében már úgy be van ágyazódva a nikotin, hogy ö nem tudna leszokni soha.Az ö vérében már az anyja hasában benne volt a nikotin. Nem is próbálta még, de nem is akarja egyenlöre. Na ehhez, mit szólsz?

Zotyi

HozzászólásSzerző: Csilla » 2006.03.03. 19:43

válasz brigi hozzászólására:

Szerintem nem genetika van a dologban,de a szülõk viselkedése nagymértékben befolyásolja a gyerek viselkedését.Én,amikor elõször rágyujtottam,úgy szívtam a cigit,mintha világ életemben dohányoztam volna.A szüleim a lakásban is szivták,szó szerint a számba fújták a füstöt.Akkor passzivan dohányoztam,azután aktívan,most éppen sehogy,és mindent megteszek,hogy ez így is maradjon!Két gyerekem van...
Csilla

HozzászólásSzerző: brigi » 2006.03.01. 18:21

válasz misunderstood hozzászólására:

Szerintem igen. Két gyermekem született. Dohányoztam.Mindekettõ rászokott./szégyenlem magam, de függõ voltam !? vagy vagyok is ?!)
Most egyik gyermekem már egy éve nem dohányzik. Én vele együtt akartam leszokni. 2 hónap szünet után visszaszoktam.
januárban a másik gyermekemmel együtt akartam leszokni. Most egy hónapja nem gyújtottam rá, õ pár nap múltán visszaszokott, de sokkal kevesebbet dohányzik.
Sajnos a tapasztalatom az, hogy van hajlam a dohányzásra.
brigi

HozzászólásSzerző: misunderstood » 2005.09.03. 18:04

Valójában csak egy kérdésre szeretnék választ kapni. Azokból az emberekbõl, akiknek az édesanyjuk a terhesség alatt aktívan dohányzott nagyobb esélyjel válik dohányos, mint azokból, akiknek az anyja nem szívta a terhesség alatt? van ilyen "genetikai" összefüggés a terhesség és a dohányzás között?
misunderstood

HozzászólásSzerző: totti » 2005.08.13. 11:10

13 éves koromban szivtam el életem elsõ cigiét egy barna sofit.Nem voltam töle rosszul,igy belegondolk semmi bajom nem lett csak egy kicsit beszéldültem töle.Utána még azo a nyáro vettem magamnak 2 doboz mentolos sofit(azt gondoltam,hogy mivel mentolos ezért nem érzik majd a szüleim meg a cigi szagot)ezl be is fejezem ara az évre cigizést.
Következö nyáron egint egy pár doboz cigi és kész.
Elérkezet az általános iskola vége,ezen a nyáron voltak az elsö berúgások és hát olyankor már többi haveral cigiztünk együtt.Össztöl bekerültem a középsuliba és onna ntól kezdve már rendszeresen vettem a cigiket.Azota dohányzom.
Közbe elteltt 7 év,de mostmegint megprobbálok leszokni róla.
totti

Én így szoktam rá...

HozzászólásSzerző: admin » 2005.02.27. 17:43

Témaindító bejegyzés.
admin
Adminisztrátor

Előző

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról