Szerző: Ancsa » 2007.08.24. 18:00
válasz cichano hozzászólására:
Helló mindenki!
Nos, hazaértem és túl vagyok a vacsorán, úgyhogy most írok. Mi így élünk:Szépen fokozatosan rávettem a családom többi tagját a krémlevesekre. Amit úgye nem kell rántani és nem tartalmaznak vagy alig állati zsírokat. Bár a mangalica zsírja kimondottan jó. A tejszínt viszont felejtsd el belõle. Helyette inkább egy kis krémsajtot, tejet vagy keményítõt használj! Bár ennek az utóbbinak van egy kis mellékíze. A húsikat sütõzacskóban saját levükben sütöm. A sült krumplit és társaikat felejtsd el egy darabig, de a francia krumpli isteni és szintén alufóliában sütöm a saját levében. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szoktam rántott húst néha enni, de döntõ többségben ilyeneket fõzök. A cukrot minimálisra mérsékeltem, a kávét sem kívánom mióta abbahagytam a cigit. A lisztnél a teljeskiörlésût keverem fehér liszttel és rétes liszttel. Ha csak a teljeset használnád nem fognak a sütemények sikerülni. Lekvárt, befötett saját kezüleg csinálok és így minimális a cukor bennük. A vajaskrémet teljesen kizártam az életünkbõl, helyette a fözött krémeket részesítjük elõnybe. A nyers zöldségekbõl és gyümölcsökbõl igyekszem mindenkibe minél többet beletömni. Persze sok ásványvíz, rengeteg. A cukros gyümölcslevek és cola, fanta stb. nagyon ritkán kizárólag vendégségben vannak jelen az életünkben. Próbáld ki egyszer a házilag készült szörpöt. Össze se lehet hasonlítani a boltban kapható vacakkal. Néha azért hiányzik a csoki és nem tagadom 1-2 kockácska lecsúszik. A fagyi is a gyengéim közé tartozik. Ennél elõnybe részesítem a sorbet jellegûeket. Hát ennyi. Persze ez nem varázsütésre alakult így ki. Ezt te se várd el magadtól se mástól. Nagyon finoman is lehet, szinte észre se vették a pasik és már így is volt. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a párom is leszokott velem együtt, a fiam meg még csak 7 éves és SOHA nem dohányoztunk bennt a lakásban. Így nem volt passzív dohányos.