Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.
Hát mondjuk nekem pár ismerősöm amúgy 10kg-okat is felszedtek, mikor leszoktak, de ez is akkora félstory. Mert nyilván nem attól híztak, hogy nem cigiztek, hanem attól, hogy helyette zabáltak de ez nem törvényszerű.
Na pont tegnap olvastam egy cikket, amiben nagy kövér betűkkel volt feltüntetve, hogy a dohányzást abbahagyók többet híznak, mint gondolnák. Aztán szépen leírták egy kutatás eredményeit, melyben csak 1fél mondat erejéig említik meg, hogy az leszokók csupán 50%-ánál volt 4-5kg-os hízás egy év alatt, a többi 50% nem hízott... úh az elhízástól való félelem nem lehet valós kifogás.
Szerintem nagy hülyeség a fogyás-hízás és cigizés közt párhuzamot vonni. A képlet ennél egyszerűbb: ha zabálsz, nem mozogsz hízol; ha mozogsz és odafigyelsz a kajára, akkor fogysz, vagy tartod a súlyod.
Úgy hallottam, hogy ha dohányzol nehezebben szabadulsz a zsírpárnáktól. Már ha nem az evés helyetti cigizést műveled... Egyébként meg a narancsbőr is sokkal durvább a dohányosoknál, plusz méreganyag stb...
Kicsit fájni kezdett a tüdőm, úh pár napra alább adtam a cigit, ma sikerült 15percet végigfutnom, ami tőlem egyhuzamban elég nagy teljesítmény. Jó tudom, hogy nem óriási teljesítmény, de én azért büszke vagyok