Szerző: Pano » 2005.07.18. 02:22
Tiszteletem mindenkinek!
Én 15 éves koromban gyújtottam rá elöszõr, abban a naív hitben, hogy ettõl majd lenyugszom (ugyanis, nagyon ideges lettem. Szokásos kamasz lázadások, amikor az emebr azt érzi, hogy az egész világ a halálát akarja, meg az õrületbe akarja kergetni).
NEm is szoktam rá, heti 1 max 2 szálat szívtam. Aztán az idegeskedések sûrûsödtek, így a rágyújtott cigeretta száma is. 1 év alatt a dózis fél dobozra emlekedett. 17 éves korom közelére meg már teljes megszokásá vált, nem csak akkor gyújtottam rá amikor ideges voltam, hanem akkor is ha unatkoztam, vagy éppen megkívántam. Ez volt a baj, hogy bejött a cigi megkívánása.
Most 20 éves vagyok és elhatároztam, leszokok! Igaz, még csak most kezdtem el (5 órája nem gyújtottam rá), de kitartok! Tudom, még nagyon az elején vagyok, de sokszor volt olyan, h eddig sem bírtam. Most ha rágyújthatnékom támad fogom a jó erõs mentolos cukorkát, be a számba egy szál ropi a az újjaim közé a megszokás kedvéért. Eddig bevált, úgy érzem magam, mint ha eddig is dohányoztvam volna, nem tudom miért :). Nem hiányzik annyira, mint szokott.
Majd beírogatom ide hol tartok, milyen tapasztalatokat szereztem, mivel és hogyan sikerült elviselhetõbbé tennem a leszokás folyamatát. Ezzel is segíteni azoknak, akik elhatározzák magukat. Én tuti ki fogok már tartani!
Ki tudja, lehet, hogy majd egy embernek az a módszer válik be, amivel én szoktam le. ajd az Isten!
Miért jutottam erre az elhatározásra? Nézzük csak: az utóbbi 1-2 évben rohamossan elkezdtek romlani a fogaim (azér tnem vészes, de eddig max 3-4 évente elmentem fogorvosi kezelésre [szûréseket beleszámítva], most már évente 2x-3x). Pár töméstõl eltekintve, jól vagyok. De, nem szeretném, h mégtöbb töméssel kelljen együtt élnem.
Másik: a csajok. Valljuk be, nem mindig lehet elfedni a cigiszagot maximálisan.
De még mi? Nincs kedvem a leendõ gyerekeimet már korán magukra hagyni a cigi által okozott betegségem miatt és persze ki a fene akar ilyen betegségekben szenvedni úgy, hogy azt magának köszönheti?
Én csak egyet mondok: ÉLNI AKAROK! Szeretnék megöregedni és büszkén visszatekinteni a jó kis nyugodt kertes házamba, a hinta ágyon ülve, az unokáimmal és a feleségemmel :).
sok indokot fel lehet még sorolni.