Leszokni, de hogyan?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: Vigyázz kajakos » 2005.04.28. 16:13

Mindenhol ezt látják a kissrácok van vagy 13-14 éves és már rakja neki mert nagylány meg nagyfiú ,múltkor eveztem és látom a kis kemény gyereket cigizik ! Szolidan közöltem vele hogy gyújtson rá még egyre az a tuti és akkor lehet egyszer õõõ is olyan egészséges lesz mint faterom ! komolyan .... Ez meddig fog így menni megmérgezzük saját magunkat a következõ nemzedékeket. Ez hova vezet mindez? Nem értem manapság az embereket. az nem megoldáshogy elfordulunk ,de sajnos Magyarországon ez a divat ez a nyerõ nem az egység, a segítség ,a ráhatás nem az luxus ! a szörnyû mindenben ez van politikában , családokban . mindenhol a széthúzás nem ismeri fel senki hogy mindannyian ugyan arra tartunk ... lehet elõrehaladni anélkül is ha nem vesszük semmibe a másikat azt aki nem akarja nyelni a füstöt !

:(
Vigyázz kajakos

HozzászólásSzerző: János » 2005.04.28. 13:35

válasz LacZa hozzászólására:

Egyetértek azzal, hogy az elhatározáson van a hangsúly. Csak nem mindegy szenvedsz-e a leszokáskor jelentkezõ elvonási tünetektõl, vagy nem. Ha szenvedsz, akkor kell segítség, mert újra rágyújtasz különben.
János

HozzászólásSzerző: János » 2005.04.28. 13:32

válasz york hozzászólására:

Szerintem mindenki így kezdi. Mivel nem vagyunk egyformák kinél elõbb, kinél késõbb, de tudományosan kimutatott tény, hogy a cigarettában lévõ anyagok függõséget okoznak. A függõség pedig betegség. Minden dohányos élvezi ha rágyújt. A következményeit azonban nem annyira. Szóval csak idõ kérdése, és csak nehezen, aztán egyáltalán nem tudod megállni, hogy ne gyújts rá. Azt javaslom ne várd meg. Inkább élvezd újra a partneredet :)
János

HozzászólásSzerző: york » 2005.04.19. 21:07

Kedves mindenki

Megerte a dohanyosok problemajat, csakepp szamomra flfoghatatlan. Magam is dohanyzom, nagyon jo erzes. Nincs jobb egy jo szex utani ciginel... Denalam ez nem fuggoseg. Ha kivanom, elsziovok napi egyet otot, max. Es ez van 2 eve es eszem agaban sincs leszokni. Miert? nem vagyok a rabja. Kiprobaltam, hetegik nem kartam es nem is kellett a cigi, tehat akarat es onuralom kerdese. de ha nem vagytok rabjai csupan elvezeti cikk akkor semmi gond. Hiszen barmi karos... ugye, ebbe ne menjunk bele. Aki szeretne, szokjon le, en elvezem...
york

HozzászólásSzerző: kancler » 2005.04.11. 14:55

válasz Zsoltu hozzászólására:

Nocsak, nocsak!
Fegyvered lenne, még lõnél is. Ugye?
Kár, hogy itt nem lehet sípolni és fobolni, mert akkor még a computer hangjátis ki kéne kapcsolnunk.
Szerintem te rossz fórumra tévedtél.
Sajnállak!
kancler

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.04.10. 23:53

válasz Violin hozzászólására:

Ha valaki azt mondja, hogy a dohányzás nem is káros... - nos az szerintem elmebeteg. Nincs rá több érv, nincs értelme ilyen klinikai esettel vitázni, csak idõpocsékolás. Ennyi.

Forma-1 (azaz Formula 1):
Persze hogy a pénzrõl van szó, sosem mondtam mást. SÕT! CSAK a pénzrõl szól az F1, semmi másról. Sportnak már nemigen nevezhetõ, mert a csapatok anyagi helyzete gyakorlatilag megpecsételi a helyezésüket. Tehát nem is sport, inkább tisztán business. De ez offtopic.
Ami a lényeg, hogy elvileg már most sem lehetnem dohányreklám, mert az eü. miniszter kimondott ellenzése ellenére is engedélyezte Kóka, illetve baráti köre. Nyilván nem véletlenül...
Elsüthetném, hogy ismét nyert a bankárkormány, de ez már lejárt lemez, annyiszor és oly gusztustalanul így van ez, naponta láthajuk és szívhatjuk az eredményét. Aki ezt nem látja, az vak mint Stevie Wonder.

A kérvény beadását annyira késõre hagyták, hogy már esetleg elmaradt volna a magyar F1 futam, mert nem lett volna új nagyszponzor. Az F1 futam elmaradása meg népfelkelést okozott volna (joggal), ezért ez egy ocsmányul kitalált, kierõszakolt döntés volt. Láss a hírek mögé, mielõtt okosat akarsz mondani... le volt ez sakkozva, szerintem túl sok szakmabelit nem is lepett meg, persze annak ellenére még bicskanyitogató az egész. Neked persze nem, mert te nem látod a fától az erdõt - ezek szerint.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: Violin » 2005.04.08. 23:05

Hali!

Elég nevetséges ha valaki teljes mértékben intoleráns mások véleményére és nem hajlandó még csak ésszerûen érvelni sem, csak ugyanazokat a dolgokat dobja vissza amit hallott valahol -hozzátartozik nagyon sajnállak ha mindent elhiszel, amit mondanak neked -Zsoltu ezt neked szánom. Maga a Forma 1 nem arról szól hogy van-e cigireklám vagy sem, ennek a hátterében óriási összegekrõl beszélünk, és arról hogy még mindig van Magyarországon futam. Ugye volt itt nálunk a Forma 1 guru pár éve tárgyalni az aktuális miniszterelnökkel és meghosszabítrották a szerzõdést x évre elõre, hogy rendezhetünk futamot. Valószínû hogy a háttérben pénzrõl, reklámokról volt szó. Hozzátartozik hogy a cigarettagyárak folyamatosan vonulnak ki a Forma 1-bõl. (A Ferrari a Marlboro-ról váltott a Vodafonra stb.) Jövõre már biztos hogy nem lesz hatalamas Marlboro felirat a futamokon.
Ezek azok a dolgok amit értékelni kellene.
Violin

HozzászólásSzerző: BitRider » 2005.04.05. 11:49

Index.hu cikk:
Bevált az ír cigitilalom
http://index.hu/politika/kulfold/doha0328/

Tanulságos. Kulturáltsági szint kell hozzá, ami nálunk ugye... :(
BitRider

HozzászólásSzerző: LacZa » 2005.04.05. 10:30

válasz BitRider hozzászólására:

Biztos nagy feszültségeket fog okozni... a dohányosok körében.
Viszont pont a fiatalok miatt kellene meglépni, mert úton-útfélen ezt látják "követendõ példának" a "nagyoktól".
LacZa

HozzászólásSzerző: LacZa » 2005.04.05. 10:22

válasz János hozzászólására:

Szerintem az elhatározáson van a hangsúly. Próbálkozhatsz bármivel (tapasz, terápia, stb.), szerintem egyik sem ér semmit, ha nincs komoly elhatározás. Csak rajtad múlik abba hagyod-e. A többi csak körítés.
LacZa

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról