Leszokni, de hogyan?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: totti » 2005.09.02. 17:26

válasz Kirsten hozzászólására:

Ha ugy érezed nem birod,olyankor irjál ide.
totti

HozzászólásSzerző: totti » 2005.09.02. 17:24

Szia Kristen!
Megvagyok, egy kicsit én is szenvedek.Megcsináljuk sikerülni fog!!!
A rágóból nem volt sok ezért már el is fogyot de nem veszek többet.Ugy csinálom mint te.Semmi ragó vagy tapasz csak saját magam meg a forum.
Már három napja nem cigiztél ez nagyszerü,gratulálok.A testedböl már a nikotin 90% kiürült.Naprol napra jobb lesz innentöl.Kitartas Kristen,együt sikerül!!!
Gondolj ara hogy én még csak 2.napomba járok te viszont már a harmadikba.Sokat számit.
totti

HozzászólásSzerző: Kirsten » 2005.09.02. 14:52

Totti!
Ugye belevágtál??Milyen a második füstmentes nap?A rágó most is segít?Hogy vagy? :)
Nekem ez a harmadik napom!Nagyon nehezen birom cigi nélkül,de remélem erõs leszek,és legyõzöm!!
Sajnos sok pozitívumot még nem tudok mondani...folyamatosan az jár a fejemben,hogy rá kellene gyújtanom.Például délelõtt elugrottam a boltba,és mielõtt elindultam volna gyúltam a doboz cigi után (mert még ott áll az asztalomon egy doboz,és még 15 szál bizony van benne!! ),és gondoltam útközbe rágyújtok...mindig rá szoktam!Aztán mikor már a kezemben volt a doboz "eszembe jutott",hogy "hé...Te már nem cigizel"!Szóval megbeszéltem magammal...és nem vittem egy szálat sem!! :o)
Így leírva olyan egyszerûnek "hangzik"/tûnik,pedig egyátalán nem az!SZENVEDEK!! :( Napjában legalább kétszer kap el egy síróroham,amit tulajdonképpen nem is neveznék sírásnak...csak annyira könnyezek,mintha sírnék,és közben iszonyú hiányérzetem van!Döbbenetes,nem?

De végig kell csinálnom,mert tudom,hogy még egyszer nem leszek képes belefogni!!Ráadásul itt a hétvége!Az hiszem a holnapi programomat is lemondom,mert még nem vagyok elég erõs!!!

Muszáj volt ezeket leírnom,mert itthon hiába tudják,hogy mitõl vagyok kicsit ingerlékenyebb..de nem értik meg ez az állapotot,mert soha nem dohányoztak!A bartátaim pedig az orrom alá fújják a füstöt ...változtalanul!
Szóval remélem nem fársztottam senkit...és kitartást mindenkinek!
Fõleg neked Totti!!Ezúttal ne add fel!!Segítsük egymást!! :o)

Kirsten
Kirsten

HozzászólásSzerző: totti » 2005.08.31. 14:02

Már probálkoztam jó sokszor.Legtöbb idö majdnem 1,5 honap volt eddig.
totti

HozzászólásSzerző: Kirsten » 2005.08.31. 13:54

válasz totti hozzászólására:

Köszönöm,megtaláltam a kalkulátort...de még nem sokra megyek vele.Talán visszanézek egy hónap múlva :) mert össz-vissz egy napja nem cigizek!!De nálam még ez is nagy szám...mivel évek óta nem volt füstmentes napom!
Egyébként nem cigizek sokat,10 +/- 3 szálat szívok-fújok naponta!

Többször próbáltad már letenni?Mennyi volt a legeredményesebb? (mármint meddig bírtad cigi nélkül)?
Én kívánom neked,hogy most sikerüljön!!!!!!
Kirsten

HozzászólásSzerző: totti » 2005.08.31. 13:19

Amugy miota nem cigizel?
totti

HozzászólásSzerző: totti » 2005.08.31. 13:17

Ma még dohányzom,de holnaptol már nem mert ujra belekezdek aleszokásba.Átlagosan napi 1 doboz piros LM megyel nekem.
A tapaszokat többféle eröségben lehet kapni:3 féle van:olyanoknak akik több mint 20 szálat szivnak napont,20 szálnál kevesebbet szivok és a harmadik féle általábban a kura végén ajánlot mert az már nagyon gyenge.Szerintem a rágó egy kicsit jobb dolog mert annál ahogy beveszi az ember egyböl lehet érezni a nikotint.Hasonló érzés mint amikor cigizel és megnyugszol.
Meg ott ki kell csomagolni a dobozbol,szoval a mozdulat hiányát is csökented egy kicsit.

Az az oldal ahol lehet számolni hogy miota nem cigizel az itt van.Oldalt rákatintasz a leszokás irásra és azon belül a kalkulátora
totti

HozzászólásSzerző: Kirsten » 2005.08.31. 12:29

válasz totti hozzászólására:

Totti!Te most akkor dohányzol?És mennyit naponta?
Szóval inkább a tapaszt,vagy a rágót ajánlanád?Tapaszt nem csak a kifejezetten erõs dohányosokat segíti?És ha jól hallottam,arról is le kell szokni!A gyógynövényes ciginek milyen az íze?
Neketek mirõl nehezebb/volt nehezebb "lemondani"?A nikontinról,vagy magáról a mozdulatról,a dohányzás "szertartás" jellegérõl?? Nagyon nehéz!!Ez mikor fog elmúlni? :-/

Láttam,hogy sokan napra pontosan tudják,hogy mióta (hány hónapja/hete)nem füstölnek,és azt is,hogy ezzel mennyi pénzt spóroltak meg,hány szál cigit nem szívtak el,stb...
Ezt az oldalt meg tudnátok mondani,hogy hol találom??Azt hiszem ez is segítene!!Mint ahogy minden biztató szó! :o)
Kirsten

HozzászólásSzerző: totti » 2005.08.31. 11:34

Pont ugyanigy vagyok én is mint te.14 éves koromba kezdtem cigizni és most 21 évesen én is csomoszor elkezdek szédülni.Szerintem tutti hogy a cigitöl van.
A gyógynövényes cigit nem ajánlom már sok helyröl halottam hogy semmit se ér az egész.Inkább a tapasz vagy rágó.
A italozás mellé meg csak annyi hogy olyankor tapasztalatom szerint csak kökemény akarat erövel lehet túl élni.Vagy ugy berugni hogy mozogni ne tudj és akor nem gyújtasz rá:)
Sok sikert!!!
totti

HozzászólásSzerző: Kirsten » 2005.08.31. 01:08

Sziasztok!

14-15 éves voltam,mikor elõször rágyújtottam.Emlékszem,hogy nagyon fulladtam tõle...a rászokás mégis fokozatosan,de hamarosan "megtörtént".
Most 21 éves leszek,és olyan rossz visszagondolni,hogy tulajdonképpen amióta az eszemet tudom,dohányzom.Volt 1-2 leszokási kísérletem,de pár napnál tovább sosem bírtam.Jött egy buli,vagy egy vizsgaidõszak...és kárbaveszett az addigi erõfeszítés!

Viszont már hónapok óta gyakran szédülök,(vérvételen is voltam...de semmi!!)Lehetséges hogy a dohányzás miatt van?De ha 6 éve nem reagál a szervezetem így rá...most létezik,hogy rosszul legyek tõle?

Szóval...ha ez az oka a szédülésemnek,ha nem,ELHATÁROZTAM,hogy megválok ettõl a förtelmes büdös életrontótól!!

Az szeretném kédezni,hogy a gyógynövényes cigit mennyire ajánljátok?És még egy kérdés:Ti el tudjátok képzelni (dohányosként)hogy ha majd nem dohányosként beültök egy pub-ba,nem gyújtotok rá??Hogy lehet azt megállni?Olyankor próbálom figyelni a nem dohányzókat...de nem sikerül rájönnöm,hogy mivel "kötik le" a kezüket? :-)
Lehet,hogy kérdéseimre nem fog senki reagálni...de jól esett,hogy leírhattam!!!!!

Zoli!Olvastam,hogy mennyire elszánt voltál...mi történt???

Snoopy!Neked pedig KITARTÁST!És persze minden leszokni vágyónak!!!

Kirsten
Kirsten

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról