Leszokni, de hogyan?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: zoli » 2005.07.19. 22:47

ez egy kicsit ugy hangzott mintha reklámozni akarnám a tapaszt pedig nem akartam
zoli

HozzászólásSzerző: zoli » 2005.07.19. 22:42

Sziasztok

Én 8 éve dohányzom 14 voltam amikor rászoktam.emléxem akkor nem gondoltam volna hogy rá fogok szokni azt hittem meg tudom majd állni hogy nem gyújtok rá de nem sikerült. velem is igy kezdödött mint Pano-val egyszer csak azt vettem észre hogy állandóan dohányzom és egyszerüen nem birom ki nélküle. probáltam párszor leszokni róla de nem sikerült. a legutolsó probálkozásom január elsején történt /újjévi fogadalom:)/ és január másodikán már ugyanugy dohányoztam. egy pár hete megint elkezdtem tanakodni rajta hogy le kéne szokni és el is határoztam magam. múlthét szerdán elballagtam a gyógyszertárba vettem egy hétre elegendõ nikotintapaszt és már 6 napja nem dohányzom.
elárulom nektek hogy álmomban nem gondoltam volna hogy ilyen könnyû lesz az elsõ hét. az elsõ nap az nagyon könnyû volt akkor egyáltalán nem hiányzott a második nap este egy kicsit nehezebb volt mert péntek este lévén elmentem egy kicsit szorakozni és a sör mellé nagyon hiányzott de túléltem és szombat estére nem terveztem semmit mert nagy lett volna a kisértés igyhát a kezdeti nehézségeket átvészeltem már kezdem szép lassan megszokni. persze nem olyan sok ez a 6 nap de én reménykedem hogy sikerül leszokni.
én csak azt tanácsolom a leszokni vágyóknak hogyha segítség nélkül nem megy akkor próbáljátok ki a tapaszt vagy bármi mást mert állitom megsokszorozza az esélyeitek és meglátjátok sokkal jobb cigi nélkül!
pano neked meg sok kitartást kivánok remélem nem gyújtottál rá!
zoli

HozzászólásSzerző: Pano » 2005.07.18. 02:24

Jah, dózisom eddig napi 1, vagy másfél doboz volt.
Pano

HozzászólásSzerző: Pano » 2005.07.18. 02:22

Tiszteletem mindenkinek!

Én 15 éves koromban gyújtottam rá elöszõr, abban a naív hitben, hogy ettõl majd lenyugszom (ugyanis, nagyon ideges lettem. Szokásos kamasz lázadások, amikor az emebr azt érzi, hogy az egész világ a halálát akarja, meg az õrületbe akarja kergetni).
NEm is szoktam rá, heti 1 max 2 szálat szívtam. Aztán az idegeskedések sûrûsödtek, így a rágyújtott cigeretta száma is. 1 év alatt a dózis fél dobozra emlekedett. 17 éves korom közelére meg már teljes megszokásá vált, nem csak akkor gyújtottam rá amikor ideges voltam, hanem akkor is ha unatkoztam, vagy éppen megkívántam. Ez volt a baj, hogy bejött a cigi megkívánása.

Most 20 éves vagyok és elhatároztam, leszokok! Igaz, még csak most kezdtem el (5 órája nem gyújtottam rá), de kitartok! Tudom, még nagyon az elején vagyok, de sokszor volt olyan, h eddig sem bírtam. Most ha rágyújthatnékom támad fogom a jó erõs mentolos cukorkát, be a számba egy szál ropi a az újjaim közé a megszokás kedvéért. Eddig bevált, úgy érzem magam, mint ha eddig is dohányoztvam volna, nem tudom miért :). Nem hiányzik annyira, mint szokott.

Majd beírogatom ide hol tartok, milyen tapasztalatokat szereztem, mivel és hogyan sikerült elviselhetõbbé tennem a leszokás folyamatát. Ezzel is segíteni azoknak, akik elhatározzák magukat. Én tuti ki fogok már tartani!
Ki tudja, lehet, hogy majd egy embernek az a módszer válik be, amivel én szoktam le. ajd az Isten!

Miért jutottam erre az elhatározásra? Nézzük csak: az utóbbi 1-2 évben rohamossan elkezdtek romlani a fogaim (azér tnem vészes, de eddig max 3-4 évente elmentem fogorvosi kezelésre [szûréseket beleszámítva], most már évente 2x-3x). Pár töméstõl eltekintve, jól vagyok. De, nem szeretném, h mégtöbb töméssel kelljen együtt élnem.
Másik: a csajok. Valljuk be, nem mindig lehet elfedni a cigiszagot maximálisan.
De még mi? Nincs kedvem a leendõ gyerekeimet már korán magukra hagyni a cigi által okozott betegségem miatt és persze ki a fene akar ilyen betegségekben szenvedni úgy, hogy azt magának köszönheti?
Én csak egyet mondok: ÉLNI AKAROK! Szeretnék megöregedni és büszkén visszatekinteni a jó kis nyugodt kertes házamba, a hinta ágyon ülve, az unokáimmal és a feleségemmel :).

sok indokot fel lehet még sorolni.
Pano

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.07.12. 00:45

válasz Oceangirl hozzászólására:

Mert nem csúsztatott emelés kellene, hanem hirtelen nagy mértékû.

A világon bármibõl a csúsztatott emelkedés észrevétlen, megszokható, elviselhetõ, lehet hozzá alkalmazkodni.

Olyan, mint amikor egy kisgyereket minden nap látunk, nem tûnik fel a növekedése. Bezzeg ha 1-2 évig nem látjuk, akkor igen.

Ezt kellene, egyik napról a másikra beemelni vagy 30%-kal az árát (adóját), akkor jó sokan tovább jutnának a "le kéne szokni már, k...a sokba kerül ez nekem" gondolati küszöbön.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: Oceangirl » 2005.07.05. 18:46

Üdv! Én egy 16 éves csaj vagyok, és a barátom.. hát elég régóta dohányzik:( sokat mondtam neki, h szokjon le, a saját érdekében. Azóta az egy-két dobozból egy két szál lett, de mivel könnyen vissza lehet erre szokni , noszogatom csak tovább:)
tény, h a dohányosoknak nem akaródzik leszokni. Bnõm is rágyújtott, és már rendszeresen szív is, mondtam neki, hülye vagy, de esze ágában sem volt leszokni, úgyhogy hagytam, mert sztem ilyenkor nem sok mindent tehet az ember.elõször is el kell határozni magunkat, de mások segítsége is kell, és nem csak cseszegetés. csak az a fõ probléma, h az emberek nem akarnak leszokni:( az áremelés meg sztem nem lenne jó megoldás, mert idáig is emeltek mint állat, és ugyanúgy dohányoznak az emberek. az életvitelen kéne változtatni!!
Oceangirl

HozzászólásSzerző: dasette » 2005.06.15. 20:59

válasz tundy hozzászólására:

Sziasztok,
most tévedtem elõször az oldalra és kishíján azonnal pánikszerûen továbbálltam - miért? Miféle stílus ez a 90%-ban tilalomfákból álló erdõ? -Próbáljátok egy 40 éve(sajnos) dohányzó(függõ) ember szemével olvasni ezt a rettenetet!- MEGTILTOM! MEGBÜNTETEM! KITILTOM! BETILTOM! KÖTELEZÕ! ELTILTOM! Egy cikket sem találtam:Segítsünk rajta! Olyanok filozófálnak és tiltanak, akiknek anyuci cipóra verte a száját, mikor elõször a bagós haverokkal együtt meglátta? Ezzel az ütemmel rövidesen falhoz is állítanak bennünket, csak még a tiltózsenik sarkában loholó állambácsi(a legtöbbet nyerészkedik rajtunk) elõbb még kirázza belõlünk az utolsó forintokat is cigiár, vagy büntetés formájában. Szép - térdig ér a "demokrácia" meg a sok süket duma a "diszkriminációról" - vagy kimentünk a divatból? A "trendi" ma a drog. Szokjunk át? Ugyanolyan ifjú balfácánok kerülnek bele, mint mi annak idején. Gondolom ma ugyanúgy lenézik a többiek, aki velük együtt nem kap be 1 dilibogyót legalább a disco elõtt. Nem irigylem, de a se..ük ki van takarítva közpénzbõl, hogy le tudjanak szokni. És a miénk? Mi évtizedek óta egyre borsosabb árat fizetünk az elsõ botlásért. A drogos csak a mafiát hízlalja - vagy állambácsinak így is jó? - Jobb, ha nem feszegetünk homályos összefüggéseket, nem is kérünk sokat:némi együttérzést, netán ha jutna ránk is a befizetett milliárdokból? Ehez ki mit szól? Köszönöm a türelmeteket!
dasette

HozzászólásSzerző: franci » 2005.06.13. 10:16

Én csak pár szót szeretnék magamró: most 53 éves vagyok, kivették a jobb tüdõmet rák miatt. 17 éves korom óta dohányoztam, az utolsó 10 évben napi 2-2,5 csomaggal, igaz, light cigit szívtam. Tudom, hogy a rákhoz sokminden kell, de azt is, hogy a cigaretta nélkül nem jött volna össze.
franci

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.05.30. 14:00

Vajon milyen motiváció játszik be a döntéshozóknál, hogy képesek ilyen ocsmány törvénymódosításra is, csak hogy a mehessenek tovább a bagóreklámok a Forma1-en? Még az EU szabályokra is köpnek.

Tutti nem a motorsoport iránti elhivatottság vezérli õket, sokkal inkább egy kézzelfoghatóbb motiváció lehet... LÓVÉ, bele a zsebecskékbe.
A dohánygyár megvesz mindenkit, kilóra, milliárdokról van itt szó kérem.

Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy HA AKARNAK, ne találnának a magyar F1 futamokra más fõszponzort? Dehogynem lenne, akár kólacég, akár autós cég, akár informatikai multi, van bõven pénzes cég, ha kell.

Azzal rémisztgetik a népeket, hogy különben elmarad a magyar futam. Ez akkora hazugság, mint Gyurcsány_i_ riogatása az országba özönlõ ún. erdélyi magyar ingyenélõkrõl, ha megkapták volna a kettõs állampolgárságot.
Bullshit a javából.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: tundy » 2005.05.25. 17:35

válasz kata!! hozzászólására:

SZiasztok!igen en is dohanyzok de ugy gondolom hogy kell legyen olyan megoldas ami orvosok nelkul is mukodik!
Barkinek sikerult orvosok nelkul kerlek irjameg! van otletetek?
tundy

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról