Leszokni, de hogyan?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: totti » 2005.08.13. 10:45

Sziasztok én tegnap kezdtem a leszokást,ez a második napom.Kicsit szarul vagyok,szédülök meg ilyesmi.Kibirom remélem.
Tapaszom is van meg rágom.
totti

HozzászólásSzerző: zoli » 2005.08.12. 20:06

hát nekem elöször is az lenne a tanácsom hogy ne gondolj annyit rá! szerintem ez a legfontosabb és legnehezebb. azután pedig kerüld egy darabig azokat a helyeket ahol túl nagy a csábitás és amikor nagyon "rágyújthatnékod" van akkor egyél meg egy cukorkát vagy valamit amivel elterled a figyelmed a cigirõl.az elsö 1 hét az a legnehezebb de meglátod napról napra jobban fogod érezni magad csak azt kell megszoknod hogy nem járkálsz mindenhova egy dobozkával ami tele van füstrudacskákkal amivel folyamatosan mérgezed magad. kitartás és ne add fel meglátod megéri!
zoli

HozzászólásSzerző: Snoopy » 2005.08.12. 14:27

Sziasztok!
Kb 2 hónapja határoztam el igazán, hogy még a nyáron abbahagyom a dohányzást. Tegnap délután elnyomtam a doboz utolsó szál cigijét,és azt mondtam, ez volt az utolsó.. Gondoltam, nem lesz annyira nagyon nagyon nehéz. Ma már túl vagyok 1 szatyor ropin, 1 üveg ásványvízen, 2 sírógörcsön, viszont még nem csapkodtam és nem kiabáltam senkivel. Nem tudom, meddig húzom, de a második hisztirohamom elég vészes volt, még jó hogy egyedül vagyok itthon és nem látta senki.. Ha valakinek van valami jó ötlete, hogyan lehetne csökkenteni a szenvedést, örömmel fogadom, mert még egy nap sem telt el az utolsó cigi óta, és már nagyon kész vagyok..
Köszi: Snoopy
Snoopy

HozzászólásSzerző: öreg56 » 2005.08.12. 11:29

Mindenkit biztatok a leszokásra!
Mi a feleségemmel együtt 2004.márciusában mentünk el egy biorezonanciás kezelésre. Ennek hatására minden feszültség és gond nélkül abbahagytuk a dohányzást. Kb 1,5 - 2 doboz volt a fejadag... Én 40 évig szívtam!
Sokkal jobb cigi nélkül.
A félretett cigi pénzbõl emgyünk az Adriára!
öreg56

HozzászólásSzerző: Dr.Macska » 2005.08.07. 19:30

Sziasztok!
Én 17 évesen szoktam rá a cigire, jó ürügy volt a gimiben a bandázásra, és persze azt hittük, idõsebbnek tûnünk tõle. Amikor elkezdtem, én is biztos voltam benne, hogy tudom majd kontrollálni magam. Aztán felvettek az egyetemre, ahol 6 éve még lehetett cigizni a folyósókon. Na, abban a stresszben mindenki bagózott, látni sem lehetett a füsttõl.A következõ évben hiába tiltották ki a bagót, mindenki rohant le az udvarra az elõadások után, a vizsgaidõszakról nem is beszéve. Tavaly eljött az álláskeresés idõszaka, újabb stresszhelyzetek, amikre rá lehet fogni,hogy most éppen miért nem szokom le. Most már lassan 7 éve a rabja vagyok ennek a rohadt szokásnak, napi 1 doboz a dózisom, ráadásul mentolos Vouge-ot szívok, amibõl 630 Ft egy doboz. Agyrém!
Tavalyelõtt sikerült letennem egész nyárra, úgy, hogy elszívtam egy dobozzal anyukám kék Pall Malljébõl, és jól megundorodtam tõle. Aztán elkezdõdött a suli, a barátnõim meg okádták a képembe a füstöt. Na, akkor még egy szál Fecskéért is egy vagyont fizettem volna. Szóval, visszaszoktam. Nem megy a squash, 5 perc után megfulladok. Büdös a kezem. Sokat költök. Megjelentek az 1. ráncaim. És mégis szívom ezt a sz*rt!Most (már kb 50. alkalommal) elhatároztam magam. Hogy elszívok még kettõt ebbõl az undorító kék fajtából, hogy ez az íz maradjon meg az emlékezetemben, és holnaptól leteszem. Ha sikerül. Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, talán segít megerõsíteni az elhatározásomban.
Nagyon tisztellek titeket, akik bírtok olyan fokú akaraterõvel, hogy le tudtátok tenni a cigit!
Dr.Macska

HozzászólásSzerző: zoli » 2005.07.26. 20:35

na ujra itt vagyok és már majdnem 2 hete nem dohányzom! képzeljétek már én sem használok semmilyen tapaszt meg ilyeneket mert egy kicsit elgondolkodtam rajta hogy az nekem 20e forintomba kerülne és inkább ugy döntöttem hogy megy ez anélkül is és inkább elköltöm másra a pénzem. abbol már le tudok menni a balatonra egy pár napra:))
tényleg sokkal jobb cigi nélkül!!
végre nem koffein és nikotint reggelizek hanem rendes kaját!
azért én is kaja után baromira kivánom még a cigit de már nem annyira mint az elején.
tehát rajta szokjon le mindenki és éljünk egy füstmentes világban:)))
számomra ami még nagy siker hogy apám már több mint egy hete és még egy haverom is majdnem 1 hete nem dohányzik! már most megérte hogy belevágtam! most viszont megyek eszek valamit és mindenkinek sok sikert a leszokáshoz és különösen neked pano mert az az egy hét már egy szép teljesitmény és minden eltelt hét után már egyre kevesebbet gondolsz rá!
zoli

HozzászólásSzerző: Pano » 2005.07.25. 01:10

Oceangirl: ennek örülök :)

Mondjuk, maga a leszokás és az elvonás mértéke függ attól is, hogy ki hány évig dohányzott. Minden esetben rettentõen nehéz, ez tény!!
De az aki pl szívta 30 évig az több ideig érzi a hiányát, aki szívta pár évig, az valamivel hamarabb átesik a nehezén.

Apám 35 év után leszokott a dohányzásról (másfél éve nem gyújtott rá), engem is gyõzködött és nekiálltam, rajtam meg az áll, hogy anyámat leszoktassam, anyám meg majd a nõvéremet :D. Bagós a család, ez van. De már nem sokáig :).

Ma volt 1 hete, hogy nem gyújtottam rá!!
Büszke vagyok magamra :D. Szinte már nem is kivánom a cigit, csak a mozdulatok és a berögzõdött "szokások" maradtak meg. Pl, ha jól bekajálok már ösztönössen az villan be, hogy "jó, most jöhet a cigi" :). Jelenleg ez a periódus az, amikor cigi után akarok nyúlni. De általában másban próbálom elfolytani :)

Aki olvassa ezt a fórumot és fontolgatja azt, hogy leszokik, annak írom, hogy sokkal jobb így cigi nélkül! Jobban érzem az ízeket, a kedvem is jobb és fittebb vagyok!
Tavaly elmentem úszni, 2 hossz után már majd kiköptem a tüdõm. 1 hete nem szívom a cigit, ma megint elmentem úszni és 6 hossz t simén le tudtam úszni, fáradtság nélkül! Ha már 1 hét után ennyi a pozitívom, akkor gongoljatok bele, hogy késbõbb még mennyi lesz.
Az anyagi javakról nem is beszélve :) Ezalatt az 1 hét alatt megspóroltam 3500 forintot azzal, hogy nem szívtam cigarettát.
Ebbõl az árból már az idõsebbek el tudnak tölteni hetente 1x egy napot egy élmény vagy termálfürdõbe, a fiatalabbak pedig el tudnak menni moziba, esetleg inni, discoba stb stb.

Magának a nikotin tapasznak én nem nagyon vagyok a híve, mert hiába nem szívja az ember a cigit, a tapasz által akkor is a szervezetébe jut a nikotin, így nem szabadul meg tõle. Annyi lesz a különbség, hogy nem a cigi útján fog függni a nikotintól, hanem a tapasz útján. Sok egyéb káros anyag nem jut már annyira a szervezetébe, de jegyezzük meg: a nikotin is az és ez az ami okozza a függõséget. Imho, nem lehet ezáltal megszabadulni a függéstõl, mert ugyanúgy függ az ember a nikotintól továbbra is.

Amíg más simán eldobja a cigit minden ilyesmi segédeszköz nélkül (pl én) az elöszõr a nikotin függésétõl szabadul meg és utánna már csak a szokást és a berögzõdött mozdulatokat kell legyûrni. Ez a könynebb része. Nikotin tapasznál pont fordítva van, elöszõr a szokást és a berögzõdéseket gyûri le az ember, utánna a függést, amikro eldobja a tapaszt.
Pano

HozzászólásSzerző: Oceangirl » 2005.07.24. 16:41

Pano:metal vagy,csak így tovább, föl ne add! Rendes földobtad a kedvem, h van aki így le akar szokni:) Kösz:)
a mentolos cukker érdekes 5let, majd elmondom a barátomnak is:)
Zoli:apám is kipróbálta, nem cicigizett utána kb egy hónapig..aztán visszaszokott. Remélem ez egyén kérdése, és esetleg mások megállják, h ne gyújtsanak rá:)
Oceangirl

HozzászólásSzerző: Ildi » 2005.07.22. 14:56

Sziasztok,

Én szeretnék leszokni a dohányzásról és hallottam errõl az elektromágneses kezelésrõl (azt hiszem így hívják). Részt vette vmelyikõtök ilyenen, és ha igen akkor eredményes volt?

Elõre is köszi
Ildi
Ildi

HozzászólásSzerző: Pano » 2005.07.21. 15:06

Hali Zoli!

Eddig megy a dolog. 4 napja...

Én nem hazsnálok semmiylen tapaszt. A cigit egy jó erõs mentolos cukokrákra cseréltem. Ha rágyújthatnékom van, akkor helyette a cukorka jön.

Az elsõ fázisponton átestem, már annyira nem kívánom a cigit, mint eddig. Sokkal enyhébb a vágy iránta. Ami meg van, az könnyen leküzdhetõ egy kis figyelem eltereléssel és valami pótcselekvéssel (ivás, evés stb).

NEked is kitartást zoli!
Pano

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról