Szerző: Pano » 2005.07.25. 01:10
Oceangirl: ennek örülök :)
Mondjuk, maga a leszokás és az elvonás mértéke függ attól is, hogy ki hány évig dohányzott. Minden esetben rettentõen nehéz, ez tény!!
De az aki pl szívta 30 évig az több ideig érzi a hiányát, aki szívta pár évig, az valamivel hamarabb átesik a nehezén.
Apám 35 év után leszokott a dohányzásról (másfél éve nem gyújtott rá), engem is gyõzködött és nekiálltam, rajtam meg az áll, hogy anyámat leszoktassam, anyám meg majd a nõvéremet :D. Bagós a család, ez van. De már nem sokáig :).
Ma volt 1 hete, hogy nem gyújtottam rá!!
Büszke vagyok magamra :D. Szinte már nem is kivánom a cigit, csak a mozdulatok és a berögzõdött "szokások" maradtak meg. Pl, ha jól bekajálok már ösztönössen az villan be, hogy "jó, most jöhet a cigi" :). Jelenleg ez a periódus az, amikor cigi után akarok nyúlni. De általában másban próbálom elfolytani :)
Aki olvassa ezt a fórumot és fontolgatja azt, hogy leszokik, annak írom, hogy sokkal jobb így cigi nélkül! Jobban érzem az ízeket, a kedvem is jobb és fittebb vagyok!
Tavaly elmentem úszni, 2 hossz után már majd kiköptem a tüdõm. 1 hete nem szívom a cigit, ma megint elmentem úszni és 6 hossz t simén le tudtam úszni, fáradtság nélkül! Ha már 1 hét után ennyi a pozitívom, akkor gongoljatok bele, hogy késbõbb még mennyi lesz.
Az anyagi javakról nem is beszélve :) Ezalatt az 1 hét alatt megspóroltam 3500 forintot azzal, hogy nem szívtam cigarettát.
Ebbõl az árból már az idõsebbek el tudnak tölteni hetente 1x egy napot egy élmény vagy termálfürdõbe, a fiatalabbak pedig el tudnak menni moziba, esetleg inni, discoba stb stb.
Magának a nikotin tapasznak én nem nagyon vagyok a híve, mert hiába nem szívja az ember a cigit, a tapasz által akkor is a szervezetébe jut a nikotin, így nem szabadul meg tõle. Annyi lesz a különbség, hogy nem a cigi útján fog függni a nikotintól, hanem a tapasz útján. Sok egyéb káros anyag nem jut már annyira a szervezetébe, de jegyezzük meg: a nikotin is az és ez az ami okozza a függõséget. Imho, nem lehet ezáltal megszabadulni a függéstõl, mert ugyanúgy függ az ember a nikotintól továbbra is.
Amíg más simán eldobja a cigit minden ilyesmi segédeszköz nélkül (pl én) az elöszõr a nikotin függésétõl szabadul meg és utánna már csak a szokást és a berögzõdött mozdulatokat kell legyûrni. Ez a könynebb része. Nikotin tapasznál pont fordítva van, elöszõr a szokást és a berögzõdéseket gyûri le az ember, utánna a függést, amikro eldobja a tapaszt.