Leszokni, de hogyan?

Itt találod azokat a témákat, amelyek a dohányzásról szólnak. Ha rászoktál, leszoknál, vagy már el is indultál a hosszú úton a füstmentes (=egészségesebb) élet irányába, akkor itt a helyed.

Re: Leszokni, de hogyan?

HozzászólásSzerző: János » 2005.04.04. 14:58

válasz kata!! hozzászólására:

Szerintem a magnetoterápia a leghatékonyabb módszer. Csak elhatározás és a terápia kell hozzá. Ajánlom a bioexpress.hu oldalt a leszokáshoz, illetve az egészséges életmódhoz.
János

HozzászólásSzerző: János » 2005.04.04. 14:53

Azt gondolom az emberek különbözõ okokból szoknak rá, azonban egy dolog miatt nem tudják abbahagyni. Ez pedig az, hogy a nikotin függõséget okoz.
A függõség pedig nehezen leküzdhetõ dolog. A legtöbb ember nem akar küzdeni önmagával. Inkább dohányzik.
János

HozzászólásSzerző: kancler » 2005.04.03. 23:13

válasz Zsoltu hozzászólására:

Az ilyen érveléseket és érveket nagyon szeretem.
kancler

HozzászólásSzerző: kancler » 2005.04.03. 23:10

válasz Mackó2004 hozzászólására:

Szeinted miért érdemes?
Rád vagyok kiváncsi.
kancler

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.03.31. 10:50

válasz kancler hozzászólására:

Tévedsz, ilyen magvas "okosságokra" nincs mit reagálnom.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: kancler » 2005.03.31. 09:16

Nézd Zsoltu!
Nem romlott meg az egészségem,
Nem ijedtem be,
Nem köhögtem brutálisan.
Akkor miért? "Mert hülye azért nem vagyok". Szivat az állam ahogyan csak tud. Annyi adót ver rá a cigikre, hogy az iszonyatosan megadóztatott nettó pénzem után, már nem akartam a hülyéjük lenne azáltal, hogy az még jobban túladóztatott dohány termékeket megvásároljam.
Azért, ha a leveledet megnézed, láthatod, hogy mennyire a hitrendszered vezetett az írásban. Nem kérdeztél, hanem a beléd szajkózott ostoba közhelyekkel ugrottál nekem. Amire hivatkoztál lap, az úgy butaság ahogyan van.
A kereskedelemben csak olyan dolgokat tudsz vásárolni, amik legalább annyira károsak az egészségre mindt a cigik. Gondolj bele. Mennyi kemikáliával megtömött élelmiszert fogyasztasz, miért vagy allergiás, miért vagy kövér, miért vagy kiborult? A cigi miatt? Nem. Mert félretájékoztatnak és ál ellenség ellen harcoltatnak, csak hogy ne zavard a koncepciójukat.
Úgy látom, még folytatjuk. :-)
kancler

HozzászólásSzerző: mammus » 2005.03.31. 00:30

Nem kéne pont egy olyan embert letámadni, aki kínkeservesen már leszokott a dohányzásról. Én is 35 év után szoktam le a dohányzásról. Soha nem voltam beteg a dohányzás miatt,soha még csak megfázva sem voltam. Nem azért szoktam le mert megijesztettek. Mindig is jól éreztem magam, nálam az elsõdleges indok az volt, hogy egyre drágább a cigaretta. Másik okom, hogy a férjem 10 éve leszokott a dohányzásról és elég sokat piszkált, hogy én még mindig dohányzom. Hozzáteszem, hogy sem itthon sem a munkahelyemen nem dohányoztam olyan helyen, ahol valakit is zavartam volna. 1971 óta dolgozom, ez alatt az idõ alatt én már jó sok pénzt befizettem orvosi ellátásra, és azt hiszem, hogy azért van jó pár dohányos, akik jóval többet fizetnek be a közös kasszába, mint amennyit igénybe vesznek belõle. Ezen az alapon bármire ki lehetne találni, hogy az én általam befizetett pénzbõl mit ne finanszírozzon az egészségügy.
mammus

HozzászólásSzerző: Zsoltu » 2005.03.30. 23:24

válasz kancler hozzászólására:

Szerintem ilyet írni 35 év bagózás után pláne nem kellene.
Elolvastad már pl. ezt az oldalt?: http://www.dohanyzas.hu/index.php?p=megallap

Ömlesztve a tények, zsinórban. Hátborzongató. Neked nem?!

Ha te 35 év után leszoktál, az komoly eredmény. De miért is szoktál le 3,5 évtized füstölés után? Csak nem megromlott az egészséged? Csak nem beijedtél az orvosod szavaira? Csak nem brutális köhögéssel ébredsz?

Nem tudom mennyien gondolkoztak már el azon, hogy a dohányipari termékek (cigi, szivar, dohány, stb) az egyetlen olyan dolog a világon, amelyeket gyakorlatilag bárhol legálisan lehet kapni, és amely dolgok rendeltetésszerû "fogyasztása" szinte bármilyen gyakorisággal ill. dózisban káros az egészségre. Nincs még egy ilyen dolog. Döbbenetes.
Zsoltu

HozzászólásSzerző: kancler » 2005.03.30. 22:56

Nekem meggyõõzõdésem, hogy a tiltó reklámok többet ártanak az egészségnek mint a cigi-reklámok.
Ezt pedig az után írom, ho gy több mint fél éve nem dohányzom 35 év szenvedélyes cigizés után.
Miért?
Mert elhitetik a szerencsétlen emberekkel, hogy a dohány oka az egészségük romlásának.
Mikor fogják már betiltani az ostoba politikusokat, az ostoba stresszeltetõket, hogy valóban egészségesebben élhessenek, élhessünk emberek.
kancler

HozzászólásSzerző: kancler » 2005.03.30. 22:45

válasz kata!! hozzászólására:

Kata!
Csinálj egy hét napos lé-böjt kúrát, a 3. max. 4. naptól nem fogod kívánni a cigarettát.
Ez tapasztalat.
kancler

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgás a dohányzásról, leszokásról, rászokásról